7 potravin, které ředí krev: chutná prevence vzniku krevních sraženin

jmenoval potraviny, které účinně ředí krev a snižují riziko srdečních onemocnění.

Jaké potraviny ředí krev / foto depositphotos.com

Majitelé husté krve mají zvýšené riziko kardiovaskulárních onemocnění a krevních sraženin. Zvláště často tím trpí lidé starší 45 let. Těmto lidem se doporučuje přidávat do stravy speciální produkty, které hustotu krve snižují. Je důležité upřesnit, že tyto produkty nenahrazují léčbu, ale pouze ji doplňují.

Voda

Voda je pro tělo životně důležitá, mimo jiné i pro normální hustotu krve. Zdravé množství je 1,5-3 litry denně. Pokud nepijete dostatek vody, krev se zahušťuje a zvyšuje se riziko vzniku krevních sraženin. Proto je jednoduchým způsobem ředění krve pití vody v čisté formě nebo alespoň v čaji.

Rostlinné oleje

Olivový, lněný, hroznový a další oleje obsahují prokrvující antioxidanty, fenoly, vitamin E a omega-3 kyseliny. Studie ukazují, že konzumace rostlinných olejů snižuje hladinu látek, které vedou ke vzniku krevních sraženin. Olej je pro krev prospěšný pouze před tepelnou úpravou, proto je lepší přidávat ho do hotových salátů nebo do něj jednoduše namáčet chléb.

Heřmánek

Heřmánkový čaj je velmi užitečný produkt pro všechny, kteří mají hustou krev. Heřmánek je přírodní protisrážlivý prostředek a potlačuje aktivitu krevních destiček.

Mořské řasy

Přínosy mořských řas jsou dobře známé a jejich vlastnosti pro ředění krve jsou jedním z mnoha důvodů, proč tento produkt zařadit do svého jídelníčku. Mořské řasy a další mořské plody mají vysoký obsah jódu, který zlepšuje tonus cév a snižuje viskozitu krve.

Produkty, které ředí krev / foto depositphotos.comPotraviny, které ředí krev / foto depositphotos.com

Ryby

Užitečné omega-3 mastné kyseliny jsou účinnými léky na ředění krve. Pro prevenci trombózy se vyplatí konzumovat tučné ryby a rybí tuk. Ten podporuje resorpci existujících krevních sraženin. Lékaři doporučují jíst ryby alespoň 3x týdně.

Červené víno

Slupky červených hroznů jsou bohaté na polyfenoly, silné antioxidanty, které zabraňují tvorbě krevních sraženin. Mimo sezónu je však červené hrozny v obchodech obtížné sehnat. Nahrazuje je víno vyrobené z červených hroznů. Pamatujte, že alkoholické nápoje lze pít ve velmi střídmém množství.

Česnek

Další protisrážlivý prostředek, který by měli do svého jídelníčku zařadit všichni, kdo mají hustou krev. Pro větší prospěšnost by se česnek měl jíst syrový, např. rozdrcený nožem a přidaný do zeleninového salátu nebo brambor.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Lasagna Mia

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: