Domácí koláče budou nadýchanější a chutnější, pokud do těsta přidáte 1 „tajnou“ přísadu.

Foto: z veřejných zdrojů

Cukrářka se podělila o svůj způsob, jak zlepšit chuť domácího pečení

Cukrářka a zakladatelka společnosti Liv for Cake Olivia Bogacki se podělila o svůj nejlepší způsob, jak udělat domácí dortové korpusy ještě chutnější přidáním jedné „tajné“ ingredience do těsta. Jde o zakysanou smetanu, píše express.co.uk.

„Doporučuji používat plnotučnou zakysanou smetanu, protože v této fázi už kaloriemi opravdu neušetříme, že?“ řekla.

Upozorňuje, že vysoký obsah tuku a krémová konzistence zakysané smetany zajistí těstu vlhkou a bohatou strukturu. Pomůže mu během pečení vykynout, čímž vznikne lehčí a chuťově výraznější koláč.

Přidání zakysané smetany a několika dalších ingrediencí do těsta rozhodně pomůže zlepšit chuť domácího pečiva, domnívá se cukrářka:

„Přidáním několika jednoduchých ingrediencí dosáhnete obrovského rozdílu. Věřte mi, že už se nikdy nevrátíte k obyčejné staré dortové směsi.“

Bogacki se podělila o svůj univerzální recept na domácí pečivo.

Recept

Složení:

  • mouka – 125 g,
  • cukr – 200 g,
  • sůl – půl lžičky,
  • vejce – 3 ks,
  • mléko nebo voda – 320 ml,
  • rostlinný olej – 30 ml,
  • vanilkový extrakt – 2 lžičky,
  • zakysaná smetana – 250 g.

Postup přípravy:

  1. Nejprve předehřejte troubu na 150 °C. Poté vymažte dvě dortové formy o průměru 20 cm máslem a vysypte je moukou.
  2. Všechny suché přísady přidejte do mísy a vše vyšlehejte dohromady do hladka.
  3. Pomalu přidejte tekuté přísady (vanilkový extrakt, olej, vanilkový extrakt, zakysanou smetanu a vejce) k suchým přísadám a promíchejte.
  4. Vzniklé těsto přelijte do připravených dortových forem. Poté pečte v troubě asi 50 minut nebo do úplného vykynutí.

Po vyjmutí z trouby nechte koláče 10 minut vychladnout ve formách a poté je přeneste na mřížku, aby zcela vychladly.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Lasagna Mia

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: