Foto: z veřejných zdrojů
Cukrářka se podělila o svůj způsob, jak zlepšit chuť domácího pečení
Cukrářka a zakladatelka společnosti Liv for Cake Olivia Bogacki se podělila o svůj nejlepší způsob, jak udělat domácí dortové korpusy ještě chutnější přidáním jedné „tajné“ ingredience do těsta. Jde o zakysanou smetanu, píše express.co.uk.
„Doporučuji používat plnotučnou zakysanou smetanu, protože v této fázi už kaloriemi opravdu neušetříme, že?“ řekla.
Upozorňuje, že vysoký obsah tuku a krémová konzistence zakysané smetany zajistí těstu vlhkou a bohatou strukturu. Pomůže mu během pečení vykynout, čímž vznikne lehčí a chuťově výraznější koláč.
Přidání zakysané smetany a několika dalších ingrediencí do těsta rozhodně pomůže zlepšit chuť domácího pečiva, domnívá se cukrářka:
„Přidáním několika jednoduchých ingrediencí dosáhnete obrovského rozdílu. Věřte mi, že už se nikdy nevrátíte k obyčejné staré dortové směsi.“
Bogacki se podělila o svůj univerzální recept na domácí pečivo.
Recept
Složení:
- mouka – 125 g,
- cukr – 200 g,
- sůl – půl lžičky,
- vejce – 3 ks,
- mléko nebo voda – 320 ml,
- rostlinný olej – 30 ml,
- vanilkový extrakt – 2 lžičky,
- zakysaná smetana – 250 g.
Postup přípravy:
- Nejprve předehřejte troubu na 150 °C. Poté vymažte dvě dortové formy o průměru 20 cm máslem a vysypte je moukou.
- Všechny suché přísady přidejte do mísy a vše vyšlehejte dohromady do hladka.
- Pomalu přidejte tekuté přísady (vanilkový extrakt, olej, vanilkový extrakt, zakysanou smetanu a vejce) k suchým přísadám a promíchejte.
- Vzniklé těsto přelijte do připravených dortových forem. Poté pečte v troubě asi 50 minut nebo do úplného vykynutí.
Po vyjmutí z trouby nechte koláče 10 minut vychladnout ve formách a poté je přeneste na mřížku, aby zcela vychladly.