Zapečené brambory nasáknou chutí klobásy a sýra, jsou voňavé, vydatné a krásné.
Brambory jsou nejvyhledávanější zeleninou, která se hodí k masu, houbám, rybám i zelenině.
Zapečené brambory nasáknou chutí uzeniny a sýra, jsou voňavé, vydatné a krásné.
Recept
Složení:
- brambory (velké) 8 ks
- uzená klobása 200 g
- tvrdý sýr 150 g
- Italská bylinková směs 1 lžička.
- rostlinný olej 4 polévkové lžíce.
- mletý černý pepř
- sůl
- bylinky
Příprava:
- Brambory omyjte a nakrájejte je bez loupání na centimetry, aniž byste je prořízli až do konce, abyste vytvořili harmoniku.
- Nakrájejte salám a sýr na tenké plátky.
- Do rostlinného oleje přidejte směs italských bylinek, mletý černý pepř a sůl.
- Promíchejte a poté pomocí štětce na vaření potřete brambory mezi řezy a na povrchu. Vložte do zapékací misky vymazané rostlinným olejem.
- Pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů 40-45 minut.
- Když jsou brambory hotové, vložte do zářezů střídavě plátky salámu a sýra. Pošlete zpět do trouby na dalších 8-10 minut.
- Vyjměte z trouby a posypte bylinkami.