Nejchutnější náplň: recept na smažené placičky se zelenou cibulkou a vejcem

Foto: Svetlana Bauer/Instagram

Pokud vám tato náplň nebude chutnat, vždy si můžete vybrat jinou. A koláčové těsto je univerzální.

Koláče lze připravit z čehokoli. Existuje však několik univerzálních náplní, které nemají konkurenci. Náplň do koláčů ze zelené cibule s vejci je klasika. A určitě vám bude chutnat, píše Focus.

Použít můžete i hotové listové těsto nebo uhníst kynuté těsto s rychlým sušeným droždím. Náplň je také připravena velmi rychle. Můžete ji trochu zpestřit, například použít křepelčí vejce. Můžete také experimentovat s tvarem placiček, například je udělat trojúhelníkové.

Koláče s vejcem a zelenou cibulkou

Složení:

Na těsto:

  • mouka – 1 kg;
  • sušené aktivní droždí – 2 lžičky;
  • rostlinný olej – 4 lžíce;
  • cukr – 1 polévková lžíce;
  • sůl – 1/2 lžičky;
  • rostlinný olej na smažení – 400 ml.

Na nádivku:

  • čtyři vejce;
  • zelená cibule – 150 g;
  • sůl.

Příprava:

  1. Do mísy nalijte 500 ml teplé vody, přidejte sůl, cukr a droždí a nechte 5-10 minut kynout. Přisypeme 800-850 g mouky, přilijeme rostlinný olej a vypracujeme vláčné těsto. Pokud je těsto příliš lepivé, přidejte ještě trochu mouky a znovu prohněťte. Těsto rozválejte do tvaru koule a vložte do mísy. Přikryjte ho potravinovou fólií nebo utěrkou a nechte 1 hodinu kynout. Poté těsto propracujeme a necháme znovu 30 minut kynout.
  2. A připravte náplň. Vejce vložte do studené vody a vařte je 8-10 minut natvrdo. Zchlaďte je ve studené vodě, oloupejte a rozmačkejte vidličkou. Zelenou cibulku nakrájejte nadrobno, spojte s vejci, osolte a promíchejte.
  3. Těsto položte na pomoučenou pracovní plochu. Vyválíme váleček silný 4-5 cm, nakrájíme ho na 2 cm široké kousky a každý z nich srolujeme do malé kuličky. Přikryjeme utěrkou a necháme ještě 10 minut kynout. Pomocí válečku vyválíme tenká kolečka, do středu každého dáme 1-2 lžíce náplně a okraje přitiskneme k sobě, aby placičky měly oválný tvar.
  4. V hluboké pánvi dobře rozehřejte rostlinný olej a usmažte na něm tři nebo čtyři placičky najednou. Smažte 2 minuty z každé strany, dokud nezhnědnou. Abyste odstranili přebytečný olej, položte hotové placičky na talíř vyložený papírovými utěrkami.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Lasagna Mia

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: