Krůtí játra v medovo-sojové omáčce: recept na neobvyklé jídlo

Foto: z otevřených zdrojů

Můžete podávat s těstovinami, rýží, pohankou nebo čerstvým zeleninovým salátem.

Aby byla krůtí játra křehká a šťavnatá, naložte je do medovo-sojové omáčky. Podávejte s těstovinami, rýží, pohankou nebo čerstvým zeleninovým salátem.

Recept

Složení:

  • krůtí játra 500 g
  • cibule 2 ks
  • sójová omáčka 4 lžíce l.
  • rajčatový protlak 1 polévková lžíce.
  • med 1 polévková lžíce.
  • bramborový škrob 1 polévková lžíce.
  • rostlinný olej 2-3 polévkové lžíce.
  • mletá sladká paprika 1 lžička.
  • mletý černý pepř
  • sůl

Příprava:

  1. Játra opláchněte, odstraňte z nich fólie a kanálky a nakrájejte je na středně velké kousky.
  2. Škrob zřeďte ve 100 ml studené převařené vody.
  3. Na marinádu smíchejte v misce sójovou omáčku, rajčatový protlak, med, rostlinný olej, škrob, papriku a mletý černý pepř.
  4. Přidejte játra a promíchejte. Nechte 25 minut odležet.
  5. Cibuli oloupejte, opláchněte a nakrájejte na půlkolečka.
  6. Na rozehřáté pánvi s rostlinným olejem osmahneme cibuli do měkka, vložíme játra s marinádou a pokrm na středním plameni osmahneme do zlatavé barvy.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Lasagna Mia

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: