Můžete podávat s těstovinami, rýží, pohankou nebo čerstvým zeleninovým salátem.
Aby byla krůtí játra křehká a šťavnatá, naložte je do medovo-sojové omáčky. Podávejte s těstovinami, rýží, pohankou nebo čerstvým zeleninovým salátem.
Recept
Složení:
- krůtí játra 500 g
- cibule 2 ks
- sójová omáčka 4 lžíce l.
- rajčatový protlak 1 polévková lžíce.
- med 1 polévková lžíce.
- bramborový škrob 1 polévková lžíce.
- rostlinný olej 2-3 polévkové lžíce.
- mletá sladká paprika 1 lžička.
- mletý černý pepř
- sůl
Příprava:
- Játra opláchněte, odstraňte z nich fólie a kanálky a nakrájejte je na středně velké kousky.
- Škrob zřeďte ve 100 ml studené převařené vody.
- Na marinádu smíchejte v misce sójovou omáčku, rajčatový protlak, med, rostlinný olej, škrob, papriku a mletý černý pepř.
- Přidejte játra a promíchejte. Nechte 25 minut odležet.
- Cibuli oloupejte, opláchněte a nakrájejte na půlkolečka.
- Na rozehřáté pánvi s rostlinným olejem osmahneme cibuli do měkka, vložíme játra s marinádou a pokrm na středním plameni osmahneme do zlatavé barvy.