Skutečný poklad pro zdraví a krásu žen: byla vyhlášena nejzdravější ovesná kaše.

Foto: z otevřených zdrojů

Perlovka díky obsahu zinku podporuje regeneraci pokožky, hojí drobná poranění a dodává jí zdravý vzhled.

Perlové kroupy, známé jako perlovka, jsou skutečným pokladem pro zdraví a krásu žen. Obsahuje mnoho užitečných vitaminů, minerálních látek a vlákniny, které nejen posilují organismus, ale také pomáhají zachovat mládí. RBC-Ukrajina vám poví o užitečných vlastnostech perlovky, o kterých jste možná nevěděli.

Jaké jsou neuvěřitelné výhody perlovky?

Zlepšuje stav pokožky

Díky obsahu zinku pomáhá perlova regenerovat pokožku, hojí drobná poranění a dodává jí zdravý vzhled.

Podporuje trávení

Vláknina obsažená v obilovinách normalizuje činnost trávicího traktu, pomáhá předcházet zácpě a podporuje zdravou střevní mikroflóru.

Udržuje vás štíhlé

Díky nízkému glykemickému indexu a vysokému obsahu vlákniny poskytuje perlovka dlouhodobý pocit sytosti a snižuje chuť k jídlu. Je ideální volbou pro ty, kteří se snaží zhubnout.

Podporuje srdce a cévy

Beta-glukan pomáhá snižovat hladinu „špatného“ cholesterolu, zatímco hořčík a draslík zlepšují činnost srdce.

Posiluje imunitu

Selen, který se nachází v zrnkách pepře, působí jako silný antioxidant, který chrání tělo před infekcemi.

Jak správně uvařit perlovku

Maximalizace přínosů:

  • Kroupy namočte na 4-12 hodin, abyste zkrátili dobu vaření.
  • Vařte v poměru 1 díl krupice na 3 díly vody 40-60 minut.

Kdo by měl být opatrný

Perlovce by se měli vyhnout lidé s nesnášenlivostí lepku. Také příliš mnoho vlákniny může u některých lidí způsobit nadýmání.

Perlovka je cenově dostupný, užitečný a všestranný výrobek, který je ideální pro každodenní stravu. Nejenže posiluje organismus, ale také dodává krásu a mladistvost pleti.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Lasagna Mia

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: