Těstoviny s mořskými plody: recept na chutnou večeři

Foto: z otevřených zdrojů

Suché víno a koření dodají těstovinám lehkou kyselost, čímž se pokrm stane ještě chutnějším.

Těstoviny s mořskými plody jsou vynikajícím a přitom jednoduchým jídlem k obědu nebo večeři. Suché víno a koření dodají těstovinám lehkou kyselost, a tím je ještě více ochutí. RBC-Ukrajina informuje o tom, jak rychle připravit vynikající těstoviny s mořskými plody, s odkazem na kanál YouTube Eugena Klopotenka.

Recept na těstoviny s mořskými plody

Složení:

  • těstoviny – 210 g
  • směs mořských plodů – 250 g
  • rajčata pelati (nebo konzervovaná rajčata) – 200 g
  • parmazán – 50 g
  • cibule – 1 ks.
  • rostlinný olej – 2 polévkové lžíce.
  • víno – 50 ml
  • česnek – 3-4 stroužky
  • oregano – 0,5 lžičky.
  • bazalka – hrst

Příprava:

  1. Při přípravě těstovin je třeba nejprve rozmrazit mořské plody. Nejlepší je přenést směs z mrazáku do lednice. Je však důležité nenechávat mořské plody při vyšší teplotě příliš dlouho.
  2. Nalijte vodu na těstoviny do hrnce a postavte hrnec na oheň, dokud tekutina nezačne vřít. Mezitím na pánvi rozehřejte olej. Oloupejte cibuli a česnek, cibuli nakrájejte nožem a česnek rozdrťte stranou čepele nože.
  3. Česnek vhoďte do rozehřáté pánve a 30 sekund smažte. Po této době je třeba česnek z oleje vyjmout. Místo toho přidejte na pánev cibuli a 1-2 minuty ji smažte do změknutí.
  4. Poté přidejte rozmražené mořské plody a část tekutiny z rozmražené směsi. Nemusí se smažit příliš dlouho. Když jsou mořské plody dostatečně horké, nalijte do pánve suché víno. Zatímco se víno odpařuje, nakrájejte rajčata dohladka.
  5. Vzniklý hustý rajčatový protlak vlijte do směsi mořských plodů a vše 3-4 minuty poduste, až omáčka zhoustne. Poté přidejte oregano a podle chuti osolte a opepřete.
  6. Mezitím uvařte těstoviny podle návodu na obalu, přičemž těstoviny nechte mírně nedovařené. Jakmile jsou hotové, přendejte těstoviny do pánve s mořskými plody, promíchejte ingredience a pokrm asi 3 minuty restujte.
  7. Těstoviny dejte na talíře a ozdobte omytou bazalkou a malým strouhaným sýrem. Přestože se sýry v tradičních receptech do těstovin s mořskými plody nepřidávají, tato ingredience chuť pokrmu dokonale vyváží.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Lasagna Mia

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: