Suché víno a koření dodají těstovinám lehkou kyselost, čímž se pokrm stane ještě chutnějším.
Těstoviny s mořskými plody jsou vynikajícím a přitom jednoduchým jídlem k obědu nebo večeři. Suché víno a koření dodají těstovinám lehkou kyselost, a tím je ještě více ochutí. RBC-Ukrajina informuje o tom, jak rychle připravit vynikající těstoviny s mořskými plody, s odkazem na kanál YouTube Eugena Klopotenka.
Recept na těstoviny s mořskými plody
Složení:
- těstoviny – 210 g
- směs mořských plodů – 250 g
- rajčata pelati (nebo konzervovaná rajčata) – 200 g
- parmazán – 50 g
- cibule – 1 ks.
- rostlinný olej – 2 polévkové lžíce.
- víno – 50 ml
- česnek – 3-4 stroužky
- oregano – 0,5 lžičky.
- bazalka – hrst
Příprava:
- Při přípravě těstovin je třeba nejprve rozmrazit mořské plody. Nejlepší je přenést směs z mrazáku do lednice. Je však důležité nenechávat mořské plody při vyšší teplotě příliš dlouho.
- Nalijte vodu na těstoviny do hrnce a postavte hrnec na oheň, dokud tekutina nezačne vřít. Mezitím na pánvi rozehřejte olej. Oloupejte cibuli a česnek, cibuli nakrájejte nožem a česnek rozdrťte stranou čepele nože.
- Česnek vhoďte do rozehřáté pánve a 30 sekund smažte. Po této době je třeba česnek z oleje vyjmout. Místo toho přidejte na pánev cibuli a 1-2 minuty ji smažte do změknutí.
- Poté přidejte rozmražené mořské plody a část tekutiny z rozmražené směsi. Nemusí se smažit příliš dlouho. Když jsou mořské plody dostatečně horké, nalijte do pánve suché víno. Zatímco se víno odpařuje, nakrájejte rajčata dohladka.
- Vzniklý hustý rajčatový protlak vlijte do směsi mořských plodů a vše 3-4 minuty poduste, až omáčka zhoustne. Poté přidejte oregano a podle chuti osolte a opepřete.
- Mezitím uvařte těstoviny podle návodu na obalu, přičemž těstoviny nechte mírně nedovařené. Jakmile jsou hotové, přendejte těstoviny do pánve s mořskými plody, promíchejte ingredience a pokrm asi 3 minuty restujte.
- Těstoviny dejte na talíře a ozdobte omytou bazalkou a malým strouhaným sýrem. Přestože se sýry v tradičních receptech do těstovin s mořskými plody nepřidávají, tato ingredience chuť pokrmu dokonale vyváží.