Foto: z veřejných zdrojů
Autor receptu uvádí, že koláč má „dokonalou“ strukturu.
Francouzská šéfkuchařka Manon Lagreve se na sociálních sítích podělila o svůj recept na ovocný koláč, který na Instagramu získal více než 19 000 lajků. Autorka receptu uvádí, že na tento koláč se hodí jakékoli konzervované ovoce – ona použila hrušky, třešně, broskve a ananas. Jak píše Express, koláč se připravuje velmi jednoduše, bez jakýchkoli přístrojů – nemusíte nic šlehat ani válet, všechny ingredience se jednoduše smíchají. A pečení trvá jen 30 minut.
„Není příliš sladký, je vlhký a má prostě dokonalou strukturu,“ poznamenává Lagreve.
Recept
Složení (pro 6 osob)
Na těsto:
- Jeden hrnek mouky
- Jedna čajová lžička kvásku
- Půl šálku zlatého cukru nebo běžného cukru
- Tři lžíce kefíru (nebo řeckého jogurtu)
- Dvě polévkové lžíce panenského oleje
- Tři velká vejce
- Špetka soli
- Jedna nebo dvě konzervy ovoce
- Reklama
Pro Frangipane:
- 50 g rozpuštěného osoleného másla
- 50 g zlatého cukru
- 50 g mletých mandlí
- Jedno vejce
Příprava:
- Příprava těsta: Přidejte všechny ingredience na těsto do mísy a 30 sekund míchejte, dokud nevznikne homogenní těsto.
- Příprava frangipanu: Nyní smíchejte všechny ingredience na frangipan v jiné míse.
- Obdélníkovou zapékací misku (15×20 cm) vymažte olejem a vysypte moukou, nalijte těsto, přidejte konzervované ovoce bez tekutiny a navrch položte frangipane.
- Poté ovocný koláč pečeme při 180 °C s konvekcí (160 °C bez konvekce) po dobu 30 minut.