Vše smícháno a připraveno: jednoduchý ovocný koláč od francouzského šéfkuchaře

Foto: z veřejných zdrojů

Autor receptu uvádí, že koláč má „dokonalou“ strukturu.

Francouzská šéfkuchařka Manon Lagreve se na sociálních sítích podělila o svůj recept na ovocný koláč, který na Instagramu získal více než 19 000 lajků. Autorka receptu uvádí, že na tento koláč se hodí jakékoli konzervované ovoce – ona použila hrušky, třešně, broskve a ananas. Jak píše Express, koláč se připravuje velmi jednoduše, bez jakýchkoli přístrojů – nemusíte nic šlehat ani válet, všechny ingredience se jednoduše smíchají. A pečení trvá jen 30 minut.

„Není příliš sladký, je vlhký a má prostě dokonalou strukturu,“ poznamenává Lagreve.

Recept

Složení (pro 6 osob)

Na těsto:

  • Jeden hrnek mouky
  • Jedna čajová lžička kvásku
  • Půl šálku zlatého cukru nebo běžného cukru
  • Tři lžíce kefíru (nebo řeckého jogurtu)
  • Dvě polévkové lžíce panenského oleje
  • Tři velká vejce
  • Špetka soli
  • Jedna nebo dvě konzervy ovoce
  • Reklama

Pro Frangipane:

  • 50 g rozpuštěného osoleného másla
  • 50 g zlatého cukru
  • 50 g mletých mandlí
  • Jedno vejce

Příprava:

  1. Příprava těsta: Přidejte všechny ingredience na těsto do mísy a 30 sekund míchejte, dokud nevznikne homogenní těsto.
  2. Příprava frangipanu: Nyní smíchejte všechny ingredience na frangipan v jiné míse.
  3. Obdélníkovou zapékací misku (15×20 cm) vymažte olejem a vysypte moukou, nalijte těsto, přidejte konzervované ovoce bez tekutiny a navrch položte frangipane.
  4. Poté ovocný koláč pečeme při 180 °C s konvekcí (160 °C bez konvekce) po dobu 30 minut.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Lasagna Mia

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: