Foto: z veřejných zdrojů
Zkušení kuchaři mají své vlastní metody přípravy dokonalého hovězího masa.
Mnoho lidí se vzdává hovězího masa, protože se často ukáže, že není chutné. Problém však není v mase, ale ve špatné přípravě. O chybách při přípravě hovězího masa se dočtete v edici Onet.
Jaká je největší chyba při vaření hovězího masa
Hovězí maso, známé svou ušlechtilostí a bohatou chutí, je na stolech milovníků masa skutečnou lahůdkou. Kromě toho je hovězí maso ceněno pro svou intenzivní červenou barvu a bohatství živin, je zdrojem bílkovin, vitaminů a minerálních látek, jako je fosfor, železo a zinek.
Aby byl pokrm z hovězího masa šťavnatý, obvykle se maso předem marinuje. I když je však marinování klíčové, zpracování hovězího masa pro dokonalý pokrm tím nekončí.
Aby bylo hovězí maso šťavnaté a křehké, ale přitom mělo dokonalou strukturu, je třeba věnovat pozornost vzhledu masa.
Klíčem k úspěchu při přípravě hovězího masa je výběr světle červeně zbarveného masa se světlým krémovým tukem a správná tepelná úprava. Tmavě červenému masu se žlutohnědým tukem je však třeba se vyhnout – je to známka toho, že kus pochází ze starých zvířat, takže bude tužší i po správné tepelné úpravě.
Jak správně vařit hovězí maso
Zkušení šéfkuchaři mají své vlastní metody přípravy dokonalého hovězího masa. Na rozdíl od zdánlivě komplikovaného zpracování tvrdého masa se jedná o poměrně jednoduchý postup.
K tomu, aby hovězí maso nebylo nikdy příliš vysušené a tuhé, stačí tři kroky.
- Marinování v octě, citronové šťávě nebo alkoholu je prvním krokem k dokonalému masu.
- Druhým krokem je správné porcování masa. Pamatujte, že hovězí maso byste měli vždy krájet napříč vlákny. Stejně důležité je zde použití ostrého nože.
- Třetím způsobem je dlouhé pečení při mírné teplotě. Jedině tak lze z hovězího masa získat to nejlepší. Při pečení při vysokých teplotách se vyplatí zkrátit dobu pečení, aby hovězí maso neztratilo křehkost.
Stránky nejsou bezpečné! Všechna vaše data jsou v ohrožení: hesla, historie prohlížeče, osobní fotografie, bankovní karty a další osobní údaje budou použity útočníky.