Při podávání lze palačinky polít sirupem nebo kondenzovaným mlékem.
Palačinky s nádivkou jsou ideální snídaní, ale mnoho lidí je připravuje v průběhu dne nebo pro příchod hostů. O svůj recept na tento pokrm se podělila i kuchařka Victoria. Ukázala a prozradila, jak připravit palačinky se sladkou tvarohovou náplní.
Palačinky s tvarohem
Složení:
- vejce – 2 ks
- máslo – 30 g;
- teplé mléko – 150 ml;
- teplá voda – 150 ml;
- cukr – 2 polévkové lžíce;
- špetka soli.
Na nádivku:
- tvaroh (5-9 %) – 350 gr;
- cukr – 3 polévkové lžíce;
- vejce – 1 ks;
- vanilka.
Způsob přípravy:
- Na palačinky smíchejte všechny ingredience a vyšlehejte je mixérem nebo tyčovým mixérem dohladka. Palačinky smažte na suché, dobře rozpálené pánvi z obou stran 1-2 minuty, dokud nejsou propečené.
- Nyní připravte náplň. Tvaroh, cukr, vanilku a vejce vyšlehejte mixérem dohladka.
- Každou palačinku rozkrojte na čtyři díly, dejte na ně lžičku náplně a srolujte, jak je ukázáno ve videu.
- Hotové palačinky vložte do formy na pečení a dobře je vymažte rozpuštěným máslem. Předehřejte troubu na 200 stupňů a palačinky pošlete péct na 15-20 minut.
- Při podávání je můžete potřít sirupem, zakysanou smetanou nebo kondenzovaným mlékem.
Stránky nejsou bezpečné! Všechna vaše data jsou v ohrožení: hesla, historie prohlížeče, osobní fotografie, bankovní karty a další osobní údaje budou použity útočníky.