Foto: z veřejných zdrojů
Enchilady se obvykle smaží na pánvi nebo zapékají se sýrovou omáčkou.
Enchiladas je mexické jídlo připravované zabalením masové nebo zeleninové náplně do tortilly. Enchiladas se obvykle smaží nebo zapékají se sýrem a omáčkou. Jak uvařit mexické enchilady, vypráví RBC-Ukrajina s odkazem na kulinářský kanál YouTube „Mil Alexx. Recepty a vaření“.
Recept na mexickou enchiladu
Složení:
- mleté maso (kuřecí nebo telecí) – 500 g
- pita chléb – 4 plátky
- sýr – 150 g
- sladká paprika – 150 g
- kukuřice – 220 g
- cibule – 120 g
- rajčatový protlak – 300 g
- rostlinný olej – na smažení
- pálivá paprika – podle chuti
- sůl – podle chuti
- pepř – podle chuti
- uzená paprika – podle chuti
Příprava:
- Pro přípravu mexické enchilady oloupejte a nakrájejte cibuli na malé kostičky. Papriky omyjte, nakrájejte na kostičky a odstraňte semínka.
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm cibuli do změknutí. Poté přidejte mleté maso a smažte, dokud se nerozvaří, a případné hrudky rozbijte stěrkou.
- K mletému masu přidejte nakrájenou papriku a konzervovanou kukuřici a slijte tekutinu. Přísady promíchejte a několik minut smažte.
- Do masové náplně přidejte 150 g rajčatového protlaku, sůl, pepř a papriku. Rajčatový protlak lze připravit blanšírováním blanšírovaných rajčat v mixéru.
- Zeleninovou a masovou náplň do endchilady dusíme 7 minut. Pláty pity rozřízněte na polovinu, na okraj každého z nich dejte náplň a srolujte pitu do trubičky.
- Formu na pečení vymažte 70 g rajčatového protlaku a položte na ni plněné pita trubičky. Dbejte na to, abyste pitu polili zbylým rajčatovým pyré, jinak by se pita mohla v troubě vysušit.
- Nastrouhejte sýr, kombinujte několik druhů sýra nebo použijte jen jeden. Trubičky pity posypte nastrouhaným sýrem.
- Předehřejte troubu na 200 °C a mexické enchilady pečte 10-15 minut. Horký pokrm můžete podávat na stůl.
Stránky nejsou bezpečné! Všechna vaše data jsou v ohrožení: hesla, historie prohlížeče, osobní fotografie, bankovní karty a další osobní údaje budou použity útočníky.