Foto: z veřejných zdrojů
Pouhá jedna ingredience může změnit kvalitu pečiva k lepšímu, tvrdí odborníci
Brownie je oblíbenou sladkostí mnoha lidí, ale ne vždy se podaří připravit ji dokonale. Deník Express zjistil, které ingredience ovlivní kvalitu pečeného pokrmu.
Uvádí se, že nejlepší způsob, jak dosáhnout extrémně nadýchaného brownies, je přidat do směsi více čokolády.
„Pokud vaše brownies vždycky vyjedou z trouby suché, koláčovité, málo sladké nebo tvrdé, můžete to změnit pomocí tohoto jednoduchého tipu. Dokonalé žvýkací, měkké a uspokojivé konzistence dosáhnete, když rychle přidáte více čokolády,“ píše se v něm.
Nadýchanost výrobku navíc podle některých pekařů může zvýšit i zašlehání dalšího vejce do těsta. Radí také nahradit v receptu vodu mlékem – pak se zvýší krémovitost brownies.
Dalším trikem, který pekaři doporučují vyzkoušet, je cukroví trochu nedopečení. Dbejte však na to, aby nezůstaly ani syrové.
„Když do koláčku zapíchnete nůž nebo párátko, abyste zjistili, zda je hotový, obvykle se musíte ujistit, že vyjdou čisté, než dojdete k závěru, že je hotový,“ cituje publikace tip.
Dalším důležitým tajemstvím je nekrájet brownie dříve, než je zcela vychladlé. Je to nutné, aby se zachovala vlhkost a hustá struktura výrobku, ujišťují odborníci z publikace.
Někteří pekaři také doporučují používat kvalitnější čokoládu, která podle nich dodá brownies chuť, sladkost a vytvoří krémovější texturu.
Odborníci uvádějí i další přísady, které lze přidat k vylepšení brownies. Například přidání mořské soli vytváří kontrast a zvýrazňuje chuť, káva dělá chuť bohatší a hlubší.
Stránky nejsou bezpečné! Všechna vaše data jsou v ohrožení: hesla, historie prohlížeče, osobní fotografie, bankovní karty a další osobní údaje budou použity útočníky.